Jadranski gurmanski peljar
S korica:
Ova knjiga, kojoj smo dali podnaslov Jadranski gurmanski peljar, sasvim je osobita uputa nautičaru sladokuscu. Plovidba neizbježno ide ruku pod ruku s uživanjem u gustozoj spizi na obali jer nakon višednevnih brodskih marendi svaki moreplovac zaslužuje dobar zalogaj spremljen u pravoj kuhinji u kojoj se kuha s dušom.
Mnoge smo restorane, oštarije i konobe posjetili za neprekidne petnaestogodišnje plovidbe Jadranom pronalazeći teme za More magazin, Bisere Jadrana, peljare hrvatskog Jadrana i druge naše publikacije, jedreći na regatama ili ploveći s obitelji i prijateljima, Preplovili smo tisuće milja, a sve su nam dite bile dobro začinjene spizom. Izbor koji vam nudimo poslije obilaska više stotina restorana možemo preporučiti svakom nautičaru.
Mjesta su to delicioza blagovanja koja smo više puta provjeravali i uvijek bismo se uvjerili u vještinu i domaćinsku srdačnost njihovih posada i kapetana. Sve su to obiteljski restorani i betule u kojima kuhaju i gazda ili gazdarica. Dostupni su nautičarima, ambijent ima šug mjesne tradicije, a nadasve se ističu odličnom kuhinjom zasnovanom na domaćim receptima. Nikakve kuharske podvale ne može biti u našem izboru. Za neke od koga, dapače, držimo da su nacionalni kulinarski prvaci pa im dajemo titulu – natkogo.
U restoranima kao i drugdje uvijek je dobro na nekoga se pozvati. Kako biste u plovidbi Jadranom jeli najbolje od najboljega, slobodno se na navedenim mjestima pozovite na nas, na More magazin i ovu knjigu. Uslast vam!