S korica:
- 100 vrsta voća, 70 vrsta povrća ì 100 vrsta začinskog bilja
- 800 fotografija s detaljnim opisom biljaka
- najkorisnije i najrodnije sorte za uzgoj
- razmnožavanje iz sjemena i reznica, kontrola štetnika i bolesti,
- upute o berbi i čuvanju svake biljke
- rezidba, uzgoj u loncima i stakleniku
- godišnji kalendar s detaljnim radovima u vrtu mjesec po mjesec
- ljekovita, svojstva voća, povrća i začinskog bilja
- savjeti za spravljanje i primjenu biljnih lijekova
- hranjivost i korištenje biljaka u kulinarstvu s preko 600 recepata,
- izrada sokova, džemova, marmelada, biljnih octeva i ulja
Enciklopedija voća, povrća i začinskog bilja pokriva sve postupke praktičnog vrtlarstva: od pripreme tla, sustava uzgoja, nabave bilja, održavanja vrta, plodnosti i metoda zalijevanja, kontrole korova, slaganja s drugim kulturama i svim ostalim vrtlarskim tehnikama koji će uroditi najboljim mogućim rezultatima